Zowel de champagne als de jenever passen perfect in de Dendermondse traditie om een hele reeks culinaire en andere producten in het teken van het Ros Beiaard of de gildereuzen te plaatsen.
Ros Beiaardchampagne
De kwaliteitsvolle champagne van het gerenommeerde huis Veuve Fourny & Fils, werd in de aanloop naar de Ros Beiaardommegang van 2000 omgedoopt tot Ros Beiaardchampagne. Met zijn alcoholgehalte van 12 % en zijn frisse smaak is hij ideaal als aperitief of als begeleider van lichte, fijne gerechten. Interessant weetje is dat deze champagne gecapsuleerd is met een gepersonaliseerde muselet "Ros Beiaard", een gegeerd item voor verzamelaars.
Ros Beiaardjenever
De Ros Beiaardjenever is een karaktervolle oude jenever op basis van alcohol en gestookt uit gemoute gerst, rogge en maïs en een aroma van jeneverbessen. Dankzij zijn zachte smaak en zijn alcoholgehalte van 35 %, raak je met een glaasje peirde-jenever onmiddellijk in de ban van het Ros Beiaard. Als variant is er de Ros Beiaard citroenjenever.
Bij Drankencentrale Maes kan je ook terecht voor andere dranken met een Dendermonds tintje, zoals het Dendermonds Aperitiefje.