naar top
Toerisme Dendermonde

Degustatiewandeling: maak kennis met Dendermondse streekbieren

Ontdek al wandelend de belangrijkste historische bezienswaardigheden van Dendermonde. Als tussendoortje stop je in typische herbergen om deze kennis te verwerken onder het genot van drie heerlijke streekbieren. 

Malheur biedt zich aan als een licht doordrinkbier van 6° volume alcohol met de smaakkracht van een speciaalbier en een toegankelijke bier-bitterheid die blijft plezieren.

Pauwel Kwak is diep amberkleurig, met een aardeachtig aroma, een moutig karakter met zoethout- en nogatoetsen en een warme afdronk die aan gekaramelliseerde banaan doet denken. Het wordt gemaakt van drie moutsoorten, waaronder een beperkte hoeveelheid tarwe. In de ketel wordt nog witte kandijsuiker toegevoegd (8% in volume).

Tripel Karmeliet is een blond, pittig, zacht en fruitig driegranenbier, hergist in fles. Met monnikengeduld volgens karmelietentraditie gebrouwen met tarwe, haver en gerst. 100% natuurbier met 8,4% alcoholpercentage.

Tripel Abdij Dendermonde wordt door de maker omschreven als klassieke tripel die drie keer gegist is met een wat bittere nasmaak en 8% volume alcohol.
Dit zwaardere bier kan best gedronken worden met een lekker stukje kaas of kopvlees.

Vicaris Tripel (8,5°) is een zacht en toegankelijk bier met een fruitige toets en een rijke hop- en moutsmaak.

Orvélo Tripel is een volmout tripel van 7,5°. Bij het schenken ervaar je eerst een boeket van florale hop en kruiden. De eerste slok smaakt fris en kruidig. Op het einde ervaar je het obligate bittertje dat lekker lang blijft hangen.

St*Egidius is een fris maar krachtig biertje met een licht kruidige toets en een lange en smaakvolle afdronk. Vergis je niet, met zijn 9,1° is St*Egidius best ook een potig bier.

Prijs

De wandeling duurt 3 uur en start op de Grote Markt
€ 20 p.p., inclusief drie streekbieren

Hoe aanvragen?

  • Lees de algemene voorwaarden.
  • Dien jouw aanvraag via de link hieronder online in. Doe dit minimum vier weken voor het geplande bezoek.

Jouw rondleiding online aanvragen

Je kan de details voor jouw wandeling in het infokantoor komen bespreken, enkel na telefonische afspraak vooraf op het nummer 052 21 39 56.

Contact

Groepsuitstappen Toerisme Dendermonde

Gebouw
Stadhuis
Adres
Grote Markt 9200 Dendermonde
Tel.
052 21 39 56
E-mail
Vandaag gesloten
Morgen open van 9.30 tot 16.30 u.