naar top
Toerisme Dendermonde

Gezocht! Regiogids Scheldeland

Ben je gek van onze geschiedenis, kunst, landschappen en kastelen? En vertel je daar graag over aan anderen? Dan is de opleiding Regiogids Scheldeland van CVO Groeipunt iets voor jou!

Als Regiogids ben je een echte ambassadeur van onze regio. Je leidt toeristen en groepen door de mooiste plekjes van onze streek. Je kan Regiogids worden via de opleiding van CVO Groeipunt. Zij organiseren al 15 jaar opleidingen voor gids en reisleider, in samenwerking met musea, toeristische diensten, Toerisme Oost-Vlaanderen en Toerisme Vlaanderen. Om de drie jaar is er een opleiding 'Regiogids Scheldeland', die nu dus opnieuw op het programma staat.

Wat mag je verwachten?

De opleiding bestaat uit een eerste algemeen basisjaar, met onder meer geschiedenis, kunst, geografie en gidstechnieken. Daarna volgt een specialisatiejaar specifiek over het Scheldeland met uitstappen in onze regio. Het Scheldeland omvat Dendermonde en omliggende gemeenten. Tijdens de lessen wissel theorie met praktijk af, waar je het gidsen helemaal onder de knie krijgt.

De lessen gaan door in de namiddag of ’s avonds in de week, of op zaterdag. Wie na twee jaar afstudeert, krijgt een erkenning als Toeristische Gids van Toerisme Vlaanderen. Daarna kunnen de toeristische organisaties van het Scheldeland een beroep doen op jou als Regiogids!

Hoe schrijf je in?

De opleiding start in de eerste week van september. Wie interesse heeft, stuurt een mail naar miguel.declercq@groeipunt.be. Je wordt dan uitgenodigd op een infoavond, die doorgaat op 27 augustus om 18u30.