naar top
Toerisme Dendermonde

Hondenlosloopweides in Dendermonde

Hondenlosloopweide in Elsbos

De site Elsbos, in Sint-Gillis, is volop in ontwikkeling. Deze wijk wordt door woonmaatschappij Stek 92, SBK en stad Dendermonde uitgebouwd en door de overheidsinstantie VMSW gesubsidieerd. Recentelijk werd de 1ste fase van de nieuwe verkaveling afgerond. Hierbij zijn een aantal groenzones toegankelijk geworden. In deze zones bevindt zit een grote natuurlijke poel met spelaanleidingen in de buurt. Links van het hoofdpad, ligt een dolomiet pad dat naar een kleine boomgaard leidt, als je die passeert kom je bij de nieuwe hondenloopweide. De hondenlosloopweide heeft een totale oppervlakte van 660 m².   

Hondenlosloopweide park ’t Kruis

In de hondenlosloopweide in het park ’t Kruis in de Resedalaan in Sint-Gillis kunnen alle viervoeters zich zorgeloos uitleven. De weide is omgeven door een houten hekwerk met gaas en haag, zodat de honden niet kunnen ontsnappen. Er zijn twee toegangen voorzien, waarop het reglement visueel toegelicht is.

Een toegang bestaat uit een valpoort, die vanzelf dichtklapt. De andere toegang is een poortsluit opdat het terrein ook vlot bereikbaar is voor rolstoelgebruikers.

De honden kunnen springen en duiken op een parcours van gestapelde houtstammen en zigzaggen tussen de lindes en kastanjes. Er zijn ook hondveilige planteneilanden waarrond ze kunnen rennen en verstoppertje spelen. Zon- en schaduwplekken maken het op een warme zomerdag heerlijk vertoeven.

Hondenlosloopweide in Oudegem

Vlak bij de sporthal in Oudegem opent een ruime hondenloopweide. 1800m² speciaal voor kleine en grote honden. Het terrein is toegankelijk via de sporthal en ligt achter het B-terrein. De nieuwe voorziening biedt veel loop- en crossplezier voor de viervoeters uit Oudegem en omstreken. 

De invulling van het terrein als hondenlosloopweide is tijdelijk. De grond is ingekleurd als recreatie en biedt dus ook de mogelijkheid tot sportuitbreidingsgebied in de toekomst. Hiervoor moet eerst een masterplan opgemaakt worden voor de site.

Contact

Dienst groenbeleid en landbouw

Gebouw
Administratief Centrum
Adres
Franz Courtensstraat 119200 Dendermonde
Plan
Wegbeschrijving
Tel.
052 25 11 25
E-mail