La Confiance speculoos

Een oud recept en een oud merk nieuw leven inblazen, de speculoos La Confiance streeft naar beide. Leo Borms stootte 4 jaar geleden op de recepten en aantekeningen van zijn overgrootvader Jozef Borms. Samen met bakker-vennoot August Vincke richtte hij in de jaren 1920 het bedrijfje La Confiance op in Baasrode, nu deelgemeente van Dendermonde. Een succesvol bedrijf dat zowel speculoos als peperkoek produceerde. 

Het traditionele recept van de La Confiance speculoos werd opnieuw opgenomen en aangepast aan hedendaagse, biologische ingrediënten. Er wordt gewerkt met roomboter en de typische speculooskruiden en dat proeft u. Het bedrijf hecht ook veel belang aan de kwaliteit van de tarwebloem, daarom werden rechtstreekse afspraken gemaakt met de boer en de molenaar. De boer op de verpakking, boer Thibaut uit Beaumont, teelt echt het graan!

Via deze link vindt u meer uitleg over de erkenning van Dendermondse speculoos als streekproduct.