naar top
Toerisme Dendermonde

Tips voor trips: Bedrijfsbezoeken

Wijnen proeven

Liefhebbers van kwaliteitswijnen kunnen in Schoonaarde terecht bij Wijndomein 'Caves de France', waar ze hun passie voor deze 'godendrank' met veel enthousiasme zullen delen. De degustaties gebeuren in de authentieke 18e-eeuwse vierkantshoeve. Deze beschermde hoeve met kleine wijngaard ligt binnen een ommuurd domein van 1 ha.

Jumeaux

De tweelingbroers Ledegen zijn vermaarde ontwerpers van lederen handtassen en bijhorende accessoires. In hun atelier in het centrum van Dendermonde gunnen zij je een blik achter de schermen van het ambachtelijke productieproces. De demonstratie wordt vergezeld van een babbel en een bubbel.

Kalleke Step

Kalleke Step is de naam van de nar die zo sierlijk en acrobatisch voor het Ros Beiaard danst. Hij werd het symbool van het gelijknamige dendermondse marionettentheater. Met hun poppenspel brengen zij producties in hun theater in Grembergen voor jong en minder jong, gereserveerd met een heerlijk Dendermonds sausje.

Over koetjes en kalfjes

De Koeboshoeve in Appels wordt al zeven generaties lang met veel liefde en vakmanschap gerund door de familie Van Hoorde. Een bezoek aan dit landbouw- en veeteeltbedrijf laat je kennismaken met het verhaal achter je dagelijks glas melk. De zorg voor ca. 300 runderen wordt aangevuld met een passie voor paarden.

Carlos Koffie

Bi een bezoek aan deze koffiebranderij in Baasrode ruik je direct de lekkere koffiegeur. Na een grondige uitleg over hoe de koffiebonen worden geproduceerd en hoe ze worden gebrand, is het tijd om te proeven! Wie liever geen koffie drinkt, kan hier ook terecht voor een uitgebreid gamma aan thee, al dan niet aangevuld met een gebakje.

Brouwerij Dilewyns

Bij het bezoek aan dit gezellige familiebedrijf in het industrieterrein Hoogveld maak je kennis met alle aspecten van het brouwen: de grondstoffen, de brouw- en afvulinstallatie, de warme kamer en de opslagplaatsen. Als afsluiter is er een degustatie van twee heerlijke Vicarisbieren vergezeld van een portie kaas en brood.

Brouwerij Bosteels

Al meer dan 200 jaar (zeven generaties) maken de Bosteelsen in Buggenhout unieke, speciale  bieren van kwaliteit en traditie. De bekendste zijn Pauwel Kwak en Tripel Karmeliet. Maar brouwen is niet de enige familiepassie. Tijdens de rondleiding kan je ook de unieke historische koetsencollectie bewonderen.

Brouwerij Malheur

In de brouwerij van de familie De Landtsheer uit Buggenhout worden oude brouwtechnieken gecombineerd met een moderne installatie. De blonde Malheurbieren worden gemaakt met gerst, hop en gist, de bruine met hop en kruiden.

Grote Napoleon

Sinds 2009 maalt de Hamse molenaars- en bakkersfamilie Mariman opnieuw graan in de beschermde windmolen 'Grote Napoleon'. Op de site zijn een ambachtelijke bakkerij, een tearoom en een museum gevestigd.

Kaasboerderij 't Leenhof

Op deze actieve boerderij in Zele kun je zien hoe melkkoeien en melkgeiten gehuisvest zijn. Je kan er ontdekken hoe aaibaar geiten zijn en hoe de rauwe geitenmelk op ambachtelijke wijze verwerkt wordt tot heerlijke verse geitenkaasjes.

Contact

Groepsuitstappen Toerisme Dendermonde

Gebouw
Stadhuis
Adres
Grote Markt 9200 Dendermonde
Tel.
052 21 39 56
E-mail
Vandaag open van 9.30 tot 16.30 u.
Morgen open van 9.30 tot 16.30 u.