naar top
Toerisme Dendermonde

Van markt tot markt

Het natuurlandschap Beneden-Dender situeert zich tussen Aalst en Dendermonde.  In dit gebied zijn zes wandelroutes uitgewerkt waarbij je kan genieten van de meersenpracht.

Vanuit Denderbelle, Gijzegem, Herdersem, Mespelare en Wieze vertrekken vijf bewegwijzerde en aansluitende wandelroutes langs de mooiste hoekjes van de Beneden-Dender. Zo kom je via rustige trage wegen langs oude Dendermeanders, bloemrijke hooilanden, natte bosjes, kortom langs opmerkelijke natuur.

De zesde bewegwijzerde wandelroute gaat van ‘markt tot markt’. Het is mogelijk om van de Grote Markt van Dendermonde tot aan die van Aalst te stappen en omgekeerd. Enkele richting is dit 15 km.

Onderweg ontdekt je het meersenlandschap en zie je oude Denderarmen. Met wat geluk kan je de Big Five van de Beneden-Dender spotten. Bever en vos zijn vooral ’s nachts actief. Reeën zitten er meer dan je denkt. In Mespelare nestelen blauwe reigers in een kolonie en buizerds kan je in alle seizoenen waarnemen.

Je kan alle wandelparcours volgen via de wegwijzers. Langs de routes zetten infoborden je op weg en geven tips over opmerkelijke natuur in de omgeving.

De bijhorende brochure 'Ontdek het natuurlandschap Beneden-Dender' bevat informatie en plannen over de routes en de natuur.

De routes zijn het hele jaar door voor iedereen vrij toegankelijk. Ze zijn slechts deels toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens.

Prijs

  • U kan de folder gratis verkrijgen bij Toerisme Dendermonde.
  • U kan de folder ook downloaden.

Contact

Natuurpunt VZW

Adres
Coxiestraat 112800 Mechelen
Tel.
015-29 72 20
Website
https://www.natuurpunt.be/