Wandelroute: Van markt tot markt

Het natuurlandschap Beneden-Dender situeert zich tussen Aalst en Dendermonde.  In dit gebied zijn zes wandelroutes uitgewerkt waarbij u kan genieten van de meersenpracht.

Vanuit Denderbelle, Gijzegem, Herdersem, Mespelare en Wieze vertrekken vijf bewegwijzerde en aansluitende wandelroutes langs de mooiste hoekjes van de Beneden-Dender. Zo komt u via rustige trage wegen langs oude Dendermeanders, bloemrijke hooilanden, natte bosjes, kortom langs opmerkelijke natuur.

De zesde bewegwijzerde wandelroute gaat van ‘markt tot markt’. Het is mogelijk om van de Grote Markt van Dendermonde tot aan die van Aalst te stappen en omgekeerd. Enkele richting is dit 15 km.

Onderweg ontdekt u het meersenlandschap en ziet u oude Denderarmen. Met wat geluk kunt u de Big Five van de Beneden-Dender spotten. Bever en vos zijn vooral ’s nachts actief. Reeën zitten er meer dan u denkt. In Mespelare nestelen blauwe reigers in een kolonie en buizerds kunt u in alle seizoenen waarnemen.

U kunt alle wandelparcours volgen via de wegwijzers. Langs de routes zetten infoborden u op weg en geven tips over opmerkelijke natuur in de omgeving.

De bijhorende brochure 'Ontdek het natuurlandschap Beneden-Dender' bevat informatie en plannen over de routes en de natuur.

De routes zijn het hele jaar door voor iedereen vrij toegankelijk. Ze zijn slechts deels toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens.

Prijs

  • U kunt de folder gratis verkrijgen bij Toerisme Dendermonde.
  • U kunt de folder ook downloaden.

Contact

Toerisme Dendermonde

Gebouw
Stadhuis
Adres
Grote Markt9200 Dendermonde
Plan
Wegbeschrijving
Tel.
052-21 39 56
E-mail
Vandaag gesloten
Morgen gesloten